Trekhaak caravan

Wie met de caravan op vakantie gaat, wil zijn reis goed voorbereid beginnen. Dat begint met het kiezen van de juiste trekhaak om uw caravan te vervoeren. Bij Trekhaakcentrum.nl voorzien we u graag van advies en hebben we altijd een passende trekhaak en kabelset in huis. 

Welke trekhaak heb ik nodig?

Wanneer u een trekhaak wilt aanschaffen om een caravan aan uw voertuig te koppelen, kunt u bij Trekhaakcentrum.nl kiezen uit verschillende mogelijkheden. Wij monteren zowel afneembare, wegdraaibare als vaste trekhaken. Door uw kenteken of het model van uw voertuig in te voeren in onze trekhaakconfigurator, ziet u direct welke trekhaak op uw auto past. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Welke aansluiting kies ik?

Omdat een caravan wordt uitgerust met extra voorzieningen, heeft u meer aansluitingen nodig dan een 7-polige contactdoos kan bieden. Indien er naast de wettelijk voorgeschreven verlichting extra wensen zijn wordt de 7-polige contactdoos vervangen door een 13-polige contactdoos. 

 

Wanneer u tegenwoordig een trekhaak koopt voor de caravan, wordt deze standaard uitgerust met een 13-polige stekker

Maximaal trekgewicht

Het trekgewicht is het maximale gewicht wat een auto mag trekken en staat gemeld op uw kentekenkaart. Met een normaal rijbewijs B mag u een caravan trekken tot 750 kilogram. Hou daarbij rekening met het feit dat de caravan dan ook niet zwaarder beladen mag zijn dan 750 kilogram. Het gaat dus niet om het om het daadwerkelijke gewicht wat u trekt, maar om de combinatie van het lege gewicht met het laadvermogen. Wilt u een caravan zwaarder dan 750 kilogram trekken? Dan heeft u een rijbewijs BE nodig.