Parkeersensoren inbouwen

Trekhaakcentrum.nl staat bekend om haar vakkundige trekhaakmontages. Maar daarnaast bieden de meeste vestigingen ook het inbouwen van parkeersensoren aan. Dit kan worden gedaan bij iedere auto. Vanzelfsprekend gebeurt dit met dezelfde expertise als bij de trekhaakmontage.

Het inbouwen van parkeersensoren kan binnen een dag. U kunt uw auto dus gewoon dezelfde dag weer ophalen.

Waarom parkeersensoren?

Door het gebruik van parkeersensoren wordt het parkeren een fluitje van een cent. Voornamelijk bij drukke locaties zoals stadscentra zijn parkeersensoren ideaal. Hier is vaak weinig ruimte en zijn er meerdere objecten waar men rekening dient te houden. Denk aan paaltjes, (lage) muren en geparkeerde voertuigen.

De parkeersensoren geven duidelijk aan hoeveel ruimte de bestuurder nog heeft voordat de auto ergens tegenaan botst. Zo wordt parkeerschade aan de eigen voertuig en aan andere voorwerpen voorkomen.

Parkeersensoren

Bij het plaatsen van parkeersensoren voor de voorkant of de achterkant, maken we gebruik van 4 sensoren. Hiervan plaatsen we twee sensoren naast elkaar in het midden van de bumper. Deze kunnen objecten recht achter/voor de auto waarnemen. De overige twee sensoren worden links en rechts van de bumper geplaatst. Zo kunnen er ook objecten schuin achter/voor de auto worden waargenomen.

Wel is het belangrijk dat de sensoren in de juiste positie worden gemonteerd. De geluidsgolven dienen namelijk in horizontale richting te worden uitgezonden. Er dient tevens rekening gehouden te worden met de hoogte. Wanneer de sensoren te hoog worden geplaatst, zijn deze niet in staat om lage objecten zoals markeringsblokken waar te nemen.

De techniek

Een parkeersensor maakt gebruik van een ultrasoonmeting. Middels deze techniek weet de sensor op welke afstand een obstakel zich bevindt. Net als bij een vleermuis worden er geluidsgolven uitgezonden. Wanneer deze geluidsgolven een object raken, worden deze teruggekaatst. Het tijdsverschil tussen het zenden en het ontvangen zorgt ervoor dat de afstand kan worden bepaald.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van hoog frequente geluidsgolven wordt het signaal ook terug gekaatst door zachte objecten. Enkel bij hele dunne voorwerpen, kan het zijn dat er te weinig signaal wordt teruggekaatst. Denk hierbij aan (ijzer)draad. De werking van parkeersensoren varieert van 1,5 meter tot aan 3 meter afstand.

Voor meer informatie kunt u ook altijd bellen 085-2020660 of chatten met onze klantenservice. We zullen al uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Vraag een vrijblijvende offerte aan