Veelgestelde vragen - Fietsendragers

Van een aantal veelgestelde vragen over fietsendragers treft u hieronder de antwoorden aan.

Treft u het antwoord op uw vraag niet aan? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via telefoon, chat en email.

Overzicht van alle veelgestelde vragen Stel uw vraag

 • Verkopen jullie ook fietsendragers?

  Ja, Trekhaakcentrum verkoopt diverse merken fietsendragers. Deze kenmerken zich door de hoge kwaliteit, gebruikersgemak en lichtgewicht constructie. Ideaal voor het vervoeren van (elektrische) fietsen.

 • Mag ik op mijn trekhaak 2 elektrische fietsen vervoeren?

  Dat hangt af van de kogeldruk van het voertuig. Om te berekenen wat u mag vervoeren telt u het gewicht van de fietsendrager op met het gewicht van de fietsen. Het totaal mag niet hoger zijn dan de maximale kogeldruk.

 • Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een fietsendrager?

  Er zijn een aantal punten waar u op moet letten bij het aanschaffen van een fietsendrager. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het gewicht van de fietsendrager. Hoe lichter deze is, hoe meer fietsen of zwaardere (elektrische) fietsen u kunt vervoeren. Het is goed om te weten hoeveel fietsen u tegelijk wilt dragen. Standaard zijn er fietsendragers voor 2 of 3 fietsen. Bij sommige fietsendragers bestaat de mogelijkheid om met behulp van een uitbreidingsset 4 fietsen te plaatsen. Met behulp van oprijgoten kunt u de fietsen eenvoudig de fietsendrager oprijden.

 • Hoe monteer ik een fietsendrager?

  Een fietsendrager monteer je vaak door middel van een hefboom van de fietsendrager zelf.

 • Is een fietsendrager verzekerd?

  De fietsendrager wordt gezien als accessoire van de auto en valt daarmee meestal onder de dekking van je autoverzekering.