Veelgestelde vragen - Trekhaken

Van een aantal veelgestelde vragen over trekhaken treft u hieronder de antwoorden aan.

Treft u het antwoord op uw vraag niet aan? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via telefoon, chat en email.

Overzicht van alle veelgestelde vragen Stel uw vraag

 • Wat is het verschil tussen een vaste, afneembare en wegklapbare trekhaak?

  Bij een vaste trekhaak is de kogelstang vast met het frame verbonden, hierdoor is de trekhaak altijd zichtbaar.

  Bij een afneembaar trekhaak kunt u de kogelstang, meestal d.m.v. een automatisch versluitmechanisme, eenvoudig (de)monteren.

  Bij een wegklapbare trekhaak blijft de kogelstang altijd aan de auto verbonden, echter kunt u deze onder uw auto wegdraaien (uit het zicht).

 • Ik heb parkeersensoren, welke trekhaak moet ik nu kiezen?

  Dit is voertuigafhankelijk. In een aantal gevallen is de combinatie van parkeersensoren (PDC) en een vaste trekhaak mogelijk. Wanneer dit niet kan, kunt u een afneembare trekhaak nemen. Via de trekhaakconfigurator kunt een offerte opvragen. U wordt gebeld door onze klantenservice om uw situatie te bespreken.

 • Kan ik bij jullie een losse trekhaak kopen?

  Bij Trekhaakcentrum kunt u alleen een trekhaak inclusief montage aanschaffen. We vinden het belangrijk dat iedereen met de best mogelijke oplossing de weg op gaat en dat de montage professioneel en vakkundig gedaan wordt.

 • Hoeveel mag ik trekken met mijn auto?

  De voor uw auto maximaal toegestane treklast staat aangegeven op uw kentekenbewijs.

 • Wat is kogeldruk?

  Kogeldruk is het maximale verticale gewicht (S-waarde) dat mag rusten op de trekhaak. Deze wordt uitgedrukt in kilogrammen. Het maximale gewicht wordt door de autofabrikant bepaald. Deze waarde kunt u vinden in de voertuigpapieren van de auto en op het typeplaatje dat bevestigd is aan de trekhaakbody. Voor uitgebreide informatie kunt u op deze pagina vinden.

 • Hoever moet de kogel van de bumper af staan?

  De voorgeschreven minimale afstand van het hart van de kogel tot aan de rand van de bumper is 6,5 cm. Dit is wettelijk bepaald.