Veelgestelde vragen - Algemeen

Van een aantal veelgestelde algemene vragen treft u hieronder de antwoorden aan.

Treft u het antwoord op uw vraag niet aan? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via telefoon, chat en email.

Overzicht van alle veelgestelde vragen Stel uw vraag

 • Welke trekhaak past het beste bij mijn auto?

  Voor de meeste auto’s is een vaste en een afneembare trekhaak beschikbaar. Voor sommige modellen is ook een wegklapbare trekhaak verkrijgbaar. Ook voor de meeste hybride en elektrische voertuigen is er een trekhaak beschikbaar. Trekhaken voor campers vereist extra aandacht. Zie onze pagina camper trekhaken.

  De keuze voor het type trekhaak is een persoonlijke. Hierin spelen esthetische overwegingen en gemak in gebruik vaak een rol. Om een keuze te kunnen maken, kunt u de volgende vragen stellen:

  • Hoe vaak gaat u de trekhaak gebruiken?
  • Wilt u dat de trekhaak zichtbaar of onzichtbaar is?

   

  Uiteraard kunt u contact opnemen met Trekhaakcentrum voor advies over een trekhaak en de beschikbaarheid.

 • Welk merken trekhaak monteren wij u onder uw auto?

  Trekhaakcentrum is leverancier van alle bekende en ook minder bekende merken. Alle trekhaken die wij monteren voldoen aan de Europese goedkeuringseis 94/20EC. Wij monteren altijd de beste trekhaak op basis van beschikbaarheid en pasvorm.

 • Moet ik mijn auto met trekhaak laten keuren?

  De trekhaak die op uw auto wordt gemonteerd voldoet aan de Euronorm (94/20EC). Deze haken zijn getest en gekeurd voordat deze goedgekeurd op de markt komen.

 • Moet ik met mijn auto na montage nog terug naar de dealer?

  Nee, Trekhaakcentrum zorgt voor vakkundige installatie en indien nodig het inleren van de trekhaak op de boordcomputer.

 • Kan en mag er een trekhaak op mijn elektrische of hybride auto?

  Ja, er zijn trekhaken voor elektrische of hybride auto’s. Vaak kunnen deze alleen gebruikt worden om een fietsendrager te trekken. Er komen steeds meer elektrische en hybride auto’s op de markt die ook een caravan of aanhangwagen kunnen trekken. Voor meer informatie over uw specifieke elektrische of hybride auto kunt u contact opnemen met ons.

 • Mijn auto wordt niet herkend in de trekhaakconfigurator.

  U heeft dan waarschijnlijk een vrij nieuw kentekenm een minder gangbare of import auto. Neem contact op met onze klantenservice op 085-2020660  voor nadere informatie.

 • De verlichting van mijn aanhanger werkt niet, of niet goed

  Het kan zijn dat er een defect is in de kabelset of het inleren is niet goed gegaan. Voor dergelijke problemen bent u bij Trekhaakcentrum aan het juiste adres. Neem voor de oplossing contact op met onze klantenservice op 085-2020660.

 • Hebben jullie ook een trekhaak voor mijn camper?

  Ja, we hebben ook campertrekhakenspecialisten in ons netwerk. Het monteren van een trekhaak op een camper is echt een specialiteit. Klik hier voor meer informatie en om het offerteformulier in te vullen.