Oplooprem voor aanhanger

Rijdt u regelmatig met een lichte aanhanger of caravan achter uw auto? Dan kent u vast het gevoel dat deze tegen de auto duwt wanneer u op de rem trapt. Lichte aanhangers zijn namelijk meestal niet voorzien van een eigen remsysteem en daardoor ontstaat deze druk op uw auto bij het remmen. Om dit te voorkomen kunt u op de aanhanger een oplooprem laten installeren. Heeft uw trailer, caravan of ander soort aanhangwagen een gewicht van meer dan 750 kilogram? Dan is het om veiligheidsredenen zelfs verplicht om een remsysteem hierop te hebben. Bij Trekhaakcentrum bent u aan het juiste adres om een oplooprem op uw aanhanger te laten installeren. Maar ook voor het opnieuw afstellen van oploopremmen staan onze deskundige medewerkers voor u klaar. Wilt u binnenkort veilig op pad met een aanhanger met oplooprem? Laat deze dan installeren of afstellen op een van onze locaties.

Start de trekhaakconfigurator

Wat is een oplooprem en hoe werkt deze?

Een oplooprem is een eenvoudig maar zeer effectief mechanisme dat wordt gebruikt op aanhangwagens en trailers. Het systeem bestaat uit een koppeling tussen de trekhaak van de auto en de aanhanger. Deze koppeling zorgt ervoor dat de aanhanger veilig afremt of tot stilstand komt wanneer u op de rem van uw auto trapt. Door het remmen duwt de aanhanger door de vertragende kracht tegen de trekhaak. Vervolgens schuift een koppelingssysteem naar voren en de remmen op de aanhanger worden geactiveerd.

Veilig en comfortabel rijden met schokdemper en oplooprem

Veilig en comfortabel rijden is essentieel wanneer u regelmatig met een aanhanger of caravan op pad gaat. De oplooprem zorgt voor een gecontroleerde vertraging. Hierdoor is het mogelijk om veilig te stoppen zonder dat de aanhanger of auto te veel wordt belast. Een juist afgestelde oplooprem op uw aanhanger geeft een positieve bijdrage aan de algehele stabiliteit tijdens het rijden. Daarnaast zorgen goede schokdempers, ook wel oploopdemper voor een caravan genoemd, voor meer comfort door het verminderen van schokken en trillingen. Alle reden dus om jouw aanhanger met oplooprem regelmatig te laten controleren bij een van de vestigingen van Trekhaakcentrum.

Diverse soorten oploopremmen bij Trekhaakcentrum

Bij het laten installeren van een nieuwe oplooprem op jouw aanhanger wordt rekening gehouden met diverse factoren. Aan de hand hiervan wordt een passend type en merk rem gekozen. Enkele van deze factoren zijn:

  • De gewichtscapaciteit
  • Comptabiliteit met het trekkende voertuig
  • Wet- en regelgeving

Is uw aanhanger klein van formaat en minder dan 750 kilogram zwaar? Of heeft u een grote, zware aanhanger waar u ook nog eens een zware lading op gaat vervoeren? Oploopremmen hebben een maximum aan het toegestane gewicht dat het kan dragen. Zeer belangrijk om rekening mee te houden.

Uw aanhanger met oplooprem moet op de juiste manier kunnen worden aangesloten aan het voertuig. Voor een veilige rit moet het koppelsysteem goed passen en correct functioneren. Lokale wet- en regelgeving kan verschillen per regio. Gelden in uw regio specifieke eisen?

Gelukkig hoeft u zich over bovenstaande punten geen zorgen te maken. De deskundige monteurs van Trekhaakcentrum weten precies waar ze op moeten letten bij het kiezen van de juiste oplooprem. Bovendien zijn zij altijd op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden en eisen en kunnen u een passend en gedegen advies geven.

Kun je een oplooprem uitschakelen?

In principe is het mogelijk om een oplooprem uit te schakelen. Dit is om veiligheidsredenen echter niet aan te raden. Toch kan het is sommige gevallen handig zijn om dit wel te doen. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarbij u moet manoeuvreren op korte afstanden. Sommige oploopremmen hebben een speciale hendel waarmee u de remwerking tijdelijk kunt verminderen om het verplaatsen van de aanhanger te vergemakkelijken.

Wat is een demper oplooprem?

Een demper oplooprem wordt ook wel een oploopdemper genoemd. Het is een onderdeel van het oploopsysteem en heeft als doel schokken en trillingen op te vangen die ontstaan tijdens het rijden en remmen.

Een oplooprem op uw caravan of aanhanger installeren bij Trekhaakcentrum

Heeft u een nieuwe oplooprem nodig voor uw caravan, wilt u de oplooprem van uw aanhanger opnieuw laten afstellen, of vraag u zich af waarom werkt de handrem van de caravan niet? De medewerkers van Trekhaakcentrum geven u het antwoord. Zij zijn deskundig en weten precies hoe uw probleem kan worden opgelost. Maak nu een afspraak bij een van onze vestigingen door heel Nederland op Trekhaakcentrum.nl. Met meer dan 150 locaties is er altijd een vestiging in de buurt. Regel ne een afspraak, dan zorgen wij ervoor dat u binnenkort weer veilig met een aanhanger de weg op kan.