Trekhaak voor elektrische en hybride auto's

Sinds de opkomst van de elektrische auto komt er steeds meer vraag naar een trekhaak op elektrische auto’s. Helaas blijkt het vinden van een trekhaak voor elektrische auto’s moeilijker dan gedacht. Elektrische auto’s zijn namelijk vaak niet geschikt voor een trekhaak, omdat de constructie van de auto niet gemaakt is voor het plaatsen van een trekhaak. Bij Trekhaakcentrum.nl weten we precies op welke modellen dit wel kan en waar u deze voor kunt gebruiken. Sommige modellen ondersteunen namelijk alleen het vervoeren van een fietsendrager en kunnen geen caravan trekken.

Bereken direct uw prijs

Elektrische en hybride auto trekhaak? | Ontvang direct een offerte! | Trekhaakcentrum.nl

 

Trekhaak op elektrische en hybride auto’s

Er zijn maar een beperkt aantal elektrische auto’s waar trekhaken onder geplaatst kunnen worden. Dit heeft verschillende redenen. Dit heeft alles te maken met de actieradius van de auto. Elektrische auto’s hebben namelijk een maximale afstand die gereden kan worden op een volle accu. Wanneer u er een caravan of een aanhanger achter hangt, zal deze door het extra gewicht afnemen. Daarnaast zijn deze auto’s vaak niet gebouwd om extra gewicht te kunnen trekken, waardoor de wegligging kan verslechteren en de auto soms zelfs onbestuurbaar wordt. Caravans zorgen daarnaast voor veel weerstand, omdat deze niet aerodynamisch zijn. Dit leidt tot extra benodigde trekkracht, die vaak niet wordt ondersteund door EV’s. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de kogeldruk die de trekhaak en de auto kunnen verdragen.

Veiligheid elektrische auto trekhaak

Een andere reden dat trekhaken vaak niet geleverd worden bij elektrische auto’s, is eigenlijk de meest voor de hand liggende reden: veiligheid. Een trekhaak zou namelijk in de buurt van het accupakket moeten worden geplaatst. Bij een ongeluk kan de trekhaak vervolgens de accu raken, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen, kiezen veel fabrikanten er dus voor om geen trekhaak beschikbaar te maken voor de EV.

Altijd bij u in de buurt

Bent u op zoek naar een vakkundige specialist bij u in de buurt? Trekhaakcentrum.nl heeft maar liefst vestigingen door heel Nederland. Ontdek uw dichtstbijzijnde vestiging of bel ons om uw vragen te stellen.

Vind uw vestiging | 085-2020660

Dit mag u van ons verwachten

Trekhaakcentrum - Levenslange garantie op trekhaakmontage
  • Levenslange garantie op de montage
  • Montage gereed in 1 dag
  • Gratis leenauto (excl. brandstof)
  • All-inclusive prijs zonder verrassingen
  • vestigingen, altijd één bij u in de buurt

Trekhaakcentrum in cijfers

Vestigingen

Trekhaakmontages

Automodellen

Elektrische auto trekhaak laten monteren

Bij Trekhaakcentrum.nl weten we op welke elektrische auto’s we wel of geen trekhaak kunnen plaatsen en voor welke toepassingen deze gebruikt kan worden. Een caravan is immers lang niet zo zwaar als een fietsendrager. Wilt u weten of uw elektrische auto geschikt is voor het plaatsen van een trekhaak? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij weten precies welke elektrische auto’s geschikt zijn voor een trekhaak en welke u nodig heeft om veilig de weg op te kunnen. U kunt snel een afspraak maken bij een vestiging bij u in de buurt. Onze experts helpen u graag op weg.

Trekhaakcentrum; de Alfa Romeo specialist

Of u nu kiest voor een wegklapbare, afneembare of vaste trekhaak; Trekhaakcentrum.nl biedt altijd een professionele en snelle montage.

Wij leveren trekhaken voor

Offerte aanvragen

Een greep uit onze merken

Logo-Brink Logo-Bosal-Oris Logo ECS Logo-Westfalia