Trekhaak voor elektrische auto’s

De elektrische auto is bezig aan een serieuze opmars en maakt steeds meer onderdeel uit van het straatbeeld. Daarom zetten ook traditionele autofabrikanten vol in op het produceren van hybride en elektrische modellen. Maar hoe zit het met de trekhaak voor een elektrische auto? 

Zuinigheid en milieuvriendelijkheid

Steeds vaker zijn elektrische auto’s ook geschikt voor trekhaken. Vaak is dit gelimiteerd tot trekhaken voor lichtere objecten, zoals bijvoorbeeld een fietsendrager. In de praktijk blijkt namelijk dat veel elektrische auto’s niet mogen trekken, maar wél mogen dragen. Omdat bij deze modellen de zuinigheid en milieuvriendelijkheid voorop staan, gaat het monteren van een trekhaak voor een elektrische auto net even wat anders dan bij een ‘gewone’ auto. 

Trekhaak plaatsen

Een trekhaak voor een elektrische auto wordt gemonteerd in het verlengde van de accu. Omdat de batterij beschadigd kan raken, is het van essentieel belang dat de montage van de trekhaak op correcte wijze gebeurt. Eenmaal gemonteerd kan de bestuurder met de trekhaak een moderne fietsendrager bevestigen en op een veilige manier op pad. 

Altijd een geschikte oplossing

Indien uw elektrische auto het monteren van een trekhaak toestaat, leveren wij daar te allen tijde een geschikte oplossing voor. Zo is het bij Trekhaakcentrum.nl mogelijk om populaire elektrische auto’s, zoals de Tesla Model S, Volkswagen e-Golf, Audi e-tron en Nissan Leaf, van een trekhaak te voorzien. Deze oplossingen zijn met name geschikt voor het gebruik van fietsendragers.