Trekhaak voor boot

Om je boot te vervoeren, is een solide trekhaak voor een boottrailer nodig. De bijbehorende 13-polige kabelset zorgt ervoor dat de verlichting van de boottrailer goed werkt, zodat u deze veilig achter uw voertuig kunt vervoeren. Bij Trekhaakcentrum.nl voorzien we u graag van advies en hebben we altijd een passende trekhaak en kabelset in huis. 

Vast, afneembaar of wegdraaibaar systeem

Bij de aankoop van een trekhaak voor een boottrailer heeft u de keuze tussen een vast of een afneembaar systeem. Voor sommige voertuigen is er een derde mogelijkheid, namelijk een wegdraaibaar systeem. Wij monteren uitsluitend trekhaken en kabelsets van de hoogste kwaliteit, zodat u te allen tijde veilig uw boot kunt vervoeren met de door ons gemonteerde trekhaak.

13-polige kabelset

Wanneer u ervoor kiest een trekhaak voor uw boottrailer aan te schaffen, monteren we altijd een 13-polige kabelset. Dat doen we omdat boottrailers sinds 2011 verplicht zijn om, naast de basisfuncties zoals knipperlichten en remlichten, ook achteruitrijverlichting en mistachterlampen te ondersteunen. Dat kan uitsluitend met een 13-polige kabelset. Omdat we u zowel nu als in de toekomst willen verzekeren van de beste oplossing, bieden we u een 13-polige kabelset aan.

Maximale kogeldruk

Het gewicht waarmee een boottrailer op de trekhaak drukt, mag de waarde van de fabrikant niet overschrijden. Dat noemen we de zogenaamde S-waarde. De maximale verticale kogeldruk verschilt per auto, maar ook per trekhaak fabrikant. Op het typeplaatje van de trekhaak vindt u alle informatie. 

 

Wanneer het instructieboekje van uw auto een andere waarde aangeeft, is de laagst aangegeven waarde maatgevend. Voor een aantal auto’s is het mogelijk om de kogeldruk te verhogen. Wilt u graag weten welke kogeldruk voor uw auto mogelijk is? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers zoeken het graag voor u uit.