Welke kentekenplaat heb ik nodig voor een fietsendrager?

Het fietsseizoen is nog in volle gang! Er komen nog een paar mooie nazomerdagen aan en het is dan ook heerlijk om te fietsen. Graag wil je ook andere fietsroutes ontdekken! Daarom gaan mensen graag met de fietsendrager op pad! In Nederland is het verplicht om een kentekenplaat op de fietsendrager te hebben. Maar welke kentekenplaat heeft u nodig?

De witte kentekenplaat

Een veel voorkomende vraag is welke kentekenplaat heeft een fietsendrager nodig. Er zijn een aantal opties, maar het enige juiste is de witte kentekenplaat met zwarte letters. Een witte kentekenplaat mag ook gevoerd worden op een aanhanger of caravan lichter dan 750 kilogram. De normale kentekenplaat met oranje en zwart moet gevoerd worden op aanhangers en caravans zwaarder dan 750 kilogram. Een witte kentekenplaat kan u makkelijk laten bestellen bij een garagebedrijf bij u in de buurt. Gemiddeld bent u hier € 25,- voor kwijt. Een witte kentekenplaat op uw fietsendrager is verplicht als het kenteken van uw auto (deels) wordt afgeschermd.

Kentekenplaat voor fietsendragers en aanhangers onder de 750 kilogram
Kentekenplaat voor fietsendragers en aanhangers lichter dan 750 kilogram
Kentekenplaat voor aanhangers en caravans boven de 750 kilogram
Kentekenplaat voor aanhangers en caravans zwaarder dan 750 kilogram

Op zoek naar een trekhaak of fietsendrager?

Hou er ook rekening mee dat sommige fietsendragers ook verlichting nodig hebben. Dit komt omdat soms een deel van de verlichting wordt afgeschermd. Weet u niet of u de goede fietsendrager hebt? Of bent u op zoek naar een trekhaak voor uw auto om uw fietsen te kunnen vervoeren? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak bij een van onze montagepartners.