Vragen? Neem dan contact op: 085-2020660 of via chat

Offerte aanvragen

Menu

Algemeen

Van een aantal veelgestelde algemene vragen treft u hieronder de antwoorden aan.

Treft u het antwoord op uw vraag niet aan? Of kunt u uw auto niet vinden om een online prijsopgave te ontvangen?

Neem contact op met ons call center op 085 – 20 20 660.
U kunt ons altijd hier uw vraag voorleggen!

Stel uw vraag

Wat voor trekhaak past er op mijn auto?

Voor de meeste auto’s is er een vaste trekhaak beschikbaar waarbij de kogelstang altijd achter de auto uitsteekt. Voor meer luxe auto`s zijn trekhaken met afneembare kogel- stang of wegklapbare kogelstang verkrijgbaar.

Welke trekhaak moet ik kiezen?

De maximale treklast wordt in de regel door de auto zelf bepaald (zie uw kentekenbewijs) dus de keuze voor een trekhaak is meestal een persoonlijke. Bij die keuze spelen esthetische overwegingen en gemak in gebruik vaak een rol.

Is er voor elke auto een trekhaak leverbaar?

Voor de meeste auto`s is er minimaal een vaste trekhaak leverbaar. Een uitzondering daarop vormen de hybride en elektrische voertuigen. Ook exclusieve auto`s, klassieke auto`s en campers zijn meestal een uitzondering. Neem contact op met Trekhaakcentrum.nl wanneer u wilt weten of er voor uw auto een trekhaak bestaat.

Welk merk trekhaak gaat u monteren onder mijn auto?

Trekhaakcentrum.nl is leverancier van alle bekende en ook minder bekende merken. Alle trekhaken die wij monteren voldoen aan de Europese goedkeuringseis EC94/20. Het merk dat onder uw auto komt hangt af van factoren als beschikbaarheid, pasvorm, lakkwaliteit, e.d. Wanneer u voorkeur heeft voor een specifiek merk is dat natuurlijk mogelijk. Vraag daarvoor een offerte aan bij Trekhaakcentrum.nl.

Moet ik mijn auto met trekhaak laten keuren?

Neen, dat was vroeger zo. Op het kentekenbewijs van uw auto staat wat u met de auto mag trekken, de trekhaak zelf is een voor uw auto Europees goedgekeurd artikel.

Moet ik met mijn auto na montage nog terug naar de dealer?

Neen, in de regel niet. Trekhaakcentrum.nl monteert voertuigspecifieke kabelsets die een zogeheten trailermodule bevatten. In slechts een enkel geval zal het nodig zijn de module bij de dealer in te lezen. Op verzoek kunnen wij dat voor u regelen.

Kan en mag er een trekhaak op mijn elektrische auto?

Elektrische auto’s zijn niet gehomologeerd voor trekhaakgebruik, wat betekent dat u met deze auto’s niets mag trekken, op uw kentekenbewijs staat bij trekgewicht een ( – ).
Om met een elektrische auto wel fietsen mee te kunnen nemen zijn er speciale dragers ontwikkeld geschikt voor hetzij de bijbehorende speciale fietsendrager, hetzij voor uw eigen fietsendrager. Neem contact op met Trekhaakcentrum.nl voor de mogelijkheden.

Kan en mag er een trekhaak op een hybride auto?

Hybride auto’s zijn niet gehomologeerd voor trekhaakgebruik, wat betekent dat u met deze auto’s niets mag trekken, op uw kentekenbewijs staat bij `trekgewicht` een ( – ).
Om met een hybride auto wel fietsen mee te kunnen nemen zijn er speciale dragers ontwikkeld geschikt voor hetzij de bijbehorende speciale fietsendrager, hetzij voor uw eigen fietsendrager. Neem contact op met Trekhaakcentrum.nl voor de mogelijkheden.

Trekhaken voor BPM-vrije auto`s, resp. auto`s met milieulabel en gereduceerde bijtelling

Om de hierboven bedoelde auto`s te laten voldoen aan de respectievelijke eisen v.w.b. de emissiewaarden hebben fabrikanten en importeurs vaak allerlei `trucs` uitgehaald.
Een veelgebruikte maatregel is om het toegestane trekgewicht bij de homologatie van het voertuig op nul te zetten, zie uw kentekenbewijs. Neem contact op met Trekhaakcentrum.nl voor een juist advies.

Ik kan mijn auto niet vinden op jullie site

U heeft in dit geval een wat minder gangbare auto. Neem contact op met ons call center op 085 – 20 20 660 voor nadere informatie.

De verlichting van mijn aanhanger werkt niet, of niet goed

Ook voor dergelijke problemen bent u bij Trekhaakcentrum.nl aan het juiste adres. Neem voor de oplossing contact op met ons call-center op 085 – 20 20 660.

De kogel zit voor mijn kentekenplaat, mag dat en wat nu?

Het is in Nederland verboden om het vrije zicht op de wettelijk verplichte verlichting en op de kentekenplaat te beperken of te hinderen d.m.v. bijvoorbeeld een trekhaak, op straffe van een fikse bekeuring. De oplossing in een dergelijk geval is een afneembare trekhaak. Neem contact op met Trekhaakcentrum.nl voor het beste advies.

Mijn trekhaak raakt onder het rijden de grond, wat nu?

Dit kan vanuit technisch en vanuit gebruiksoogpunt verschillende oorzaken hebben en van onschuldig tot vrij ernstig van aard zijn. Neem contact op met uw lokale vestiging van Trekhaakcentrum.nl voor een juist advies.

Hebben jullie ook een trekhaak voor mijn camper?

Trekhaakcentrum.nl kan uitsluitend trekhaken aanbieden voor campers die gebouwd zijn op een origineel, of origineel verlengd, fabriekschassis (chassis-cabine).
klik hier voor meer informatie en om het offerteformulier in te vullen.

//