Veelgestelde vragen - Algemeen

Van een aantal veelgestelde algemene vragen treft u hieronder de antwoorden aan.

Treft u het antwoord op uw vraag niet aan? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via telefoon, chat en email.

Overzicht van alle veelgestelde vragen Stel uw vraag

  • Welke trekhaak past het beste bij mijn auto?

    Voor de meeste auto’s is een vaste en een afneembare trekhaak beschikbaar. Voor sommige modellen is ook een wegklapbare trekhaak verkrijgbaar. Ook voor de meeste hybride en elektrische voertuigen is er een trekhaak beschikbaar. Trekhaken voor campers vereist extra aandacht. Zie onze pagina camper trekhaken.

    De keuze voor het type trekhaak is een persoonlijke. Hierin spelen esthetische overwegingen en gemak in gebruik vaak een rol. Om een keuze te kunnen maken, kunt u de volgende vragen stellen:

    • Hoe vaak gaat u de trekhaak gebruiken?
    • Wilt u dat de trekhaak zichtbaar of onzichtbaar is?

     

    Uiteraard kunt u contact opnemen met Trekhaakcentrum voor advies over een trekhaak en de beschikbaarheid.

  • Welk merken trekhaak monteren wij u onder uw auto?

    Trekhaakcentrum is leverancier van alle bekende en ook minder bekende merken. Alle trekhaken die wij monteren voldoen aan de Europese goedkeuringseis 94/20EC. Wij monteren altijd de beste trekhaak op basis van beschikbaarheid en pasvorm.

  • Moet ik mijn auto met trekhaak laten keuren?

    De trekhaak die op uw auto wordt gemonteerd voldoet aan de Euronorm (94/20EC). Deze haken zijn getest en gekeurd voordat deze goedgekeurd op de markt komen.

  • Moet ik met mijn auto na montage nog terug naar de dealer?

    Nee, Trekhaakcentrum zorgt voor vakkundige installatie en indien nodig het inleren van de trekhaak op de boordcomputer.

  • Kan en mag er een trekhaak op mijn elektrische of hybride auto?

    Ja, er zijn trekhaken voor elektrische of hybride auto’s. Vaak kunnen deze alleen gebruikt worden om een fietsendrager te trekken. Er komen steeds meer elektrische en hybride auto’s op de markt die ook een caravan of aanhangwagen kunnen trekken. Voor meer informatie over uw specifieke elektrische of hybride auto kunt u contact opnemen met ons.

  • Mijn auto wordt niet herkend in de trekhaakconfigurator.

    U heeft dan waarschijnlijk een vrij nieuw kentekenm een minder gangbare of import auto. Neem contact op met onze klantenservice op 085-2020660  voor nadere informatie.

  • De verlichting van mijn aanhanger werkt niet, of niet goed

    Het kan zijn dat er een defect is in de kabelset of het inleren is niet goed gegaan. Voor dergelijke problemen bent u bij Trekhaakcentrum aan het juiste adres. Neem voor de oplossing contact op met onze klantenservice op 085-2020660.

  • Hebben jullie ook een trekhaak voor mijn camper?

    Ja, we hebben ook campertrekhakenspecialisten in ons netwerk. Het monteren van een trekhaak op een camper is echt een specialiteit. Klik hier voor meer informatie en om het offerteformulier in te vullen.

  • Wat zijn parkeersensoren?

    Parkeersensoren zijn elektronische hulpmiddelen die in auto's worden gebruikt om de bestuurder te assisteren bij het parkeren. Deze sensoren detecteren de afstand tussen de auto en obstakels, zoals een andere auto of een muur, tijdens het parkeren. Vervolgens wordt er een waarschuwing gegeven, meestal via geluidssignalen.

  • Hoe werken parkeersensoren?

    Parkeersensoren werken door gebruik te maken van ultrasone of elektromagnetische technologie:

    1. Ultrasone sensoren: Deze zijn het meest gebruikelijk. Ze zenden geluidsgolven uit die weerkaatsen tegen nabije objecten. De sensor meet de tijd die het kost voor de echo van de geluidsgolf terugkeert, om zo de afstand tot het object te berekenen. Naarmate de auto dichter bij een obstakel komt, verandert het geluidssignaal, vaak in de vorm van pieptonen die sneller gaan naarmate het object dichterbij is.
    2. Elektromagnetische sensoren: Deze creëren een elektromagnetisch veld rond de achterkant van de auto. Wanneer een object dit veld binnendringt, wordt de verandering in het veld gedetecteerd en wordt de bestuurder gewaarschuwd.

    In beide gevallen wordt de informatie vaak weergegeven via een audiovisueel signaal in de auto, waardoor de bestuurder weet hoe dichtbij hij of zij bij een obstakel is tijdens het parkeren.

  • Hoe bouw je parkeersensoren in?

    Het inbouwen van parkeersensoren is specialistisch werk. De locaties van de sensoren zijn bij de meeste moderne auto’s op voorhand al bepaald om op een correcte manier te functioneren. Let op bij het plaatsen van parkeersensoren dat de ECU kan communiceren met de rest van het voertuig. Een aantal redenen waarom dit belangrijk is leest u hieronder;

     

    • Automatisch uitschakeling parkeersensoren achter. Wanneer u het voertuig in de achteruitversnelling zet wilt u niet continue gepiep horen. Let er dus op dat deze, bij voorkeur automatisch, uitgeschakeld kunnen worden.
    • EBS, oftewel Emergency Brake System. De parkeersensoren worden bij veel auto’s gebruikt om een botsing te voorkomen. De parkeersensoren moeten dan kunnen communiceren met de ABS/ESP module.
    • Elektrische achterklep. Wanneer u dichtbij parkeert bij een muur, boom, heg of een ander object, dan wilt u geen schade doordat de achterklep hier tegenaan komt tijdens openen. De parkeersensoren moet dan wel de afstand van de bumper tot het object kunnen communiceren met de elektrische achterklep module.
    • Detectie van een trekhaak. Bij veel voertuigen kunnen wij de module van de trekhaak installatie laten communiceren met de rest van het voertuig. Zo zien de parkeersensoren de trekhaak wel, maar reageren hier niet op.

    Vraag uw specialist naar de beste optie voor uw voertuig.

  • Wat is PDC?

    PDC staat voor "Park Distance Control". Dit is een systeem dat in veel moderne auto's wordt gebruikt om bestuurders te helpen bij het parkeren. Het gebruikt parkeersensoren die in de voor- en achterbumper van de auto zijn ingebouwd om de afstand tot objecten in de buurt te meten. Wanneer de auto dicht bij een object komt, waarschuwt het systeem de bestuurder met geluidssignalen of visuele indicaties. Hoe dichter de auto bij een obstakel komt, hoe sneller de signalen. Dit helpt bestuurders om veilig te parkeren en schade aan hun voertuig of andere objecten te voorkomen.