Vragen? Neem dan contact op: 085-2020660 of via chat

Offerte aanvragen

Menu

Elektrische aansluiting

Stel uw vraag

Van een aantal veelgestelde vragen over elektrische aansluitingen treft u hieronder de antwoorden aan.
Treft u het antwoord op uw vraag niet aan? U kunt ons altijd hier uw vraag voorleggen!

Welke elektrische aansluiting heb ik nodig?

Er zijn 2 standaard aansluitingen, 7- en 13-polig. Welke u nodig heeft hangt af van waar u de trekhaak voor gebruikt. Kort gezegd voldoet de 7-polige aansluiting altijd voor de wettelijk verplichte verlichting. Alleen wanneer u extra stroomvoorziening nodig heeft, bv. voor de koelkast en de binnenverlichting in een caravan, is 13-polig noodzakelijk.

Wat is het verschil tussen een 7- en een 13-polige aansluiting?

  • Een 7-polige aansluiting voorziet in de wettelijk verplichte verlichting: richtingaanwijzers, remlicht, mistlamp, achterlicht en kentekenplaatverlichting.
  • Een 13-polige aansluiting heeft daarnaast twee additionele massa-, twee afzonderlijke 12 volt spanning- en twee vrije aansluitverbindingen.

Wat is een Jaeger-, en wat een Multicon aansluiting?

Jaeger en Multicon zijn de twee overgebleven standaarden op 13-polig gebied. Kijk naar de verbruiker (meestal de caravan) welke van de twee u nodig heeft.

Hoe worden bij 13-polig de beide voedingen aangesloten?

De DIN-aansluitnorm voor de 13-polige Jaegeraansluiting is één van beide voedingsdraden via het contactslot (geschakeld dus) de ander is constant (+).

Is ombouw van 7-polig naar 13-polig mogelijk?

Ombouw van 7 naar 13-polig is altijd mogelijk, kijk wel van te voren welke 13-polige aansluiting u nodig heeft.

Worden mijn parkeersensoren en mistlamp automatisch uitgeschakeld ?

Soms wel, soms niet. Dit is afhankelijk van het automerk, autotype en type kabelset dat wordt gebruikt. Neem voor het antwoord bij uw auto contact op met Trekhaakcentrum.nl.

Moet mijn auto worden ingelezen, of ingeleerd ?

Moderne auto`s worden steeds meer uitgerust met een CAN-bus datanetwerk. Trekhaakcentrum.nl heeft ervoor gekozen om bij al deze auto`s voertuigspecifieke kabelsets in te bouwen. Onderdeel van een dergelijke set is de trailermodule die opgenomen wordt in het CAN-bus netwerk. Het inlezen van deze trailermodule is bij sommige merken en/of modellen noodzakelijk, bij andere weer niet. Neem voor uw auto contact op met Trekhaakcentrum.nl.

Stel uw vraag

//