Vragen? Neem dan contact op: 085-2020660 of via chat

Offerte aanvragen

Menu

Nieuws

Wanneer uw auto is uitgerust met een trekhaak is dit natuurlijk de aangewezen plaats voor een fietsendrager. Een fietsendrager past op vrijwel elke trekhaak en biedt plaats voor twee fietsen. Maar weet u ook hoeveel gewicht uw trekhaak aan kan? U leest alles over dit onderwerp in ons blogartikel.

E-bike, de elektrische fiets

U heeft ze vast wel eens voorbij zien komen: de elektrische fiets. De zogenaamde E-bike heeft een sportieve uitstraling, zijn geluidloos en hebben een geweldige trapondersteuning. Ziet u zichzelf dat viaduct al opstuiven?

Wellicht heeft uw partner ook een E-bike en gaat u er in het weekend graag samen op uit. Om wat verder weg te kunnen gaan is het handig om de fietsen mee te nemen. Wanneer u dan een trekhaak heeft, ligt het gebruik van een fietsendrager voor de hand.

Echter is een E-bike niet bepaald een lichte fiets. Twee van deze fietsen plus de fietsendrager zorgen al gauw voor zo’n 68 kilo. Genoeg reden dus om u af te vragen of uw trekhaak dit gewicht aankan. En daar informeren we u bij Trekhaakcentrum.nl graag over.

Vaak zijn problemen waar mensen mee komen verrassend eenvoudig op te lossen. Zo staat op het typeplaatje, bevestigd aan de trekhaak, de maximale kogeldruk die een trekhaak kan hebben. Bij grote auto’s is dit meestal 75 kilo, maar in het geval van een kleinere auto slechts 50 kilo.

De juiste trekhaak

In het geval van de E-bike die we noemden, betekent dat een beperking voor uw specifieke trekhaak. Maar dat is met een juiste trekhaak snel een oplossing voor te vinden.

Vakantieseizoen of niet, bij Trekhaakcentrum.nl kunt u altijd terecht voor het monteren van de juiste trekhaak. Op deze manier kunt u veilig en ontspannen op weg met uw auto en uw fietsen.

Stel in 3 stappen vast welke trekhaak voor uw auto geschikt is.

//