Vragen? Neem dan contact op: 085-2020660 of via chat

Offerte aanvragen

Menu

Grizzly – 13 polige aansluiting

13 polige aansluiting

De elektrische aansluitingen voor een trekhaak worden in twee versies uitgevoerd: 7 polig en 13 polig. De 7 polige aansluiting wordt toegepast als u uitsluitend een fietsendrager of een aanhangwagen wilt gebruiken. Door de verplichte mistachterlicht doorschakeling (en uitschakeling bij de auto) biedt een 7 polig systeem geen ruimte meer voor een constante of geschakelde stroomdraad voor bijvoorbeeld de koelkast in een caravan. Voor een caravan moet u dus kiezen voor een 13 polig systeem.

Een 13 polige aansluiting kan worden onderverdeeld in een Jaeger aansluiting of een WeST (Multicon) aansluiting. De keuze hangt af van de stekkeruitvoering van de caravan. De Duitse auto en caravan industrie heeft gekozen voor de Jaeger aansluiting.

Op onze site Trekhaakcentrum.nl vindt u afbeeldingen van de verschillende aansluittypen. Indien de constante stroom draad, bedoeld voor aansluiting van de koelkast, geschakeld dient te worden via het contactslot worden er extra kosten ad € 35,- doorberekend. Het voordeel van een dergelijke schakeling is dat u geen problemen heeft met een leeglopende auto-accu als u de auto langdurig parkeert en de koelkast ingeschakeld blijft. Voor meer informatie over een 13 polig systeem kunt u terecht bij Trekhaakcentrum.nl.

Volg ons